Muziekles

Bij OBK Pernis is er voor kinderen en volwassenen de mogelijkheid om muziekles te volgen. We bieden blokfluitles, koperlessen (trompet, trombone, bugel, euphonium) en slagwerklessen aan.

Je kunt beginnen met een gratis proefles. Vervolgens kun je acht (kind) of zes (volwassene) proeflessen van twintig minuten volgen. Pas daarna hoef je te beslissen of je doorgaat met de lessen en dus lid wordt van de vereniging. Meer informatie over onze docenten vind je hier.

Een normale les duurt een half uur. Alle lessen zijn privélessen, zodat ieder echt op zijn eigen niveau les krijgt. Maar daarnaast mogen de leerlingen al snel meedoen in het leerlingenorkest (op woensdagavond van 19.00-19.45 uur), waar ze plezier krijgen in het samen spelen, en leren naar elkaar en zichzelf te luisteren. Ook doen we met het leerlingenorkest regelmatig leuke extra dingen, zoals bowlen, een filmavond of sinterklaasviering.

Bij concerten van het Amusementsorkest van OBK verzorgt het leerlingenorkest vaak ook een optreden, zodat ze leren om ergens naartoe te werken en voor publiek op te treden. Meer informatie over onze orkesten vind je hier.

Hieronder nog even de kosten op een rijtje:

Contributie

  • Leerlingen en orkestleden jonger dan 18 jaar € 8,50 per maand
  • Leerlingen van 18 jaar en ouder, nog niet spelend in een orkest € 8,50 per maand
  • Alle orkestleden van 18 en ouder € 32,50 per maand

Proefles  

Lessen van 20 minuten
Leerlingen jonger dan 18 jaar: 8 lessen voor € 50,00, in acht aaneengesloten lesweken (uitgezonderd vakantie en afzeggen door docent).

Leerlingen van 18 jaar en ouder: 6 lessen voor € 50,00, in zes aaneengesloten lesweken (uitgezonderd vakantie en afzeggen door docent).

Muziekles    

Kosten gebaseerd op 38 wekelijkse lessen van 30 minuten
Naast de maandelijkse contributie, betaalt u het hele jaar door maandelijks een vast lesbedrag

  • Leerlingen jonger dan 18 jaar € 33,50 per maand
  • Leerlingen van 18 jaar en ouder (btw-plichtig) € 78,00 per maand

–      Voor leerlingen jonger dan 18 jaar wordt 50% van het lesgeld door OBK gesponsord.

  • Koperinstrumenten krijgt u in bruikleen tijdens de periode van muziekles en lidmaatschap.
  • Een blokfluit moet door de leerling worden aangeschaft.
  • Een oefenpad en drumstokken moeten door de leerling worden aangeschaft voor het bedrag van € 20,00 bij de vereniging of op eigen gelegenheid.