Belangrijke data

Belangrijke data

1960
Rond 1960 werd naast de Fanfare, een Drumband opgericht. Die werd uitgebreid na een aantal jaar met signaalhoorns.

Jaren zeventig
In de jaren zeventig vormde zich uit de Fanfare een saxofoonkwartet. Dit kwartet heeft jarenlang op het hoogste amateurniveau geacteerd.

1980
Rond 1980 ontstaat het derde orkest van OBK: de Boerenblaaskepel, later omgedoopt tot het Dweilorkest.

In 1980 werden de signaalhoorns van de drumband vervangen door lyra’s. De naam van de drumband wijzigde toen in Drum-Lyraband. Het eerste optreden was op de jaarlijkse uitvoering voor donateurs op 18 januari 1980.

Eind jaren tachtig werd het saxofoonkwartet opgeheven door het vertrek van een van de saxofonisten.

1993
In 1993 werd de Drum-Lyraband o.l.v. Bart Koning met succes omgezet naar een Malletband. De malletband was een orkest dat veelzijdige muziek maakte met slagwerkinstrumenten. De melodische sectie van de Malletband werd gevormd door gestemd slagwerk; marimba’s, xylofoons, vibrafoon, klokkenspellen, buisklokken en pauken. Deze sectie werd aangevuld met alle vormen van ongestemd slagwerk, van beatring tot drumstel.

Met het brede arsenaal aan instrumenten kon dit orkest alle stijlen van muziek vertolken; van stemmige kerstmuziek en bewerkingen van bekende klassieke werken tot musical en pop muziek
De malletband verzorgde regelmatig gevarieerde concertoptredens die door de vereniging werden georganiseerd, of droeg op aanvraag bij festivals, bedrijfsfeesten et cetera.

2006
De Fanfare werd omgezet naar een eigentijdse Amusemenstorkest, waarbij de traditionele fanfaremuziek langzaam werd vervangen door verschillende muziekstijlen.

2020
Het samengaan van het Amusementsorkest en de Malletband

2022
8 oktober 2022: OBK bestaat 120 jaar