Dirigent/Docenten

Truus Migchielsen-Muizer
Truus speelde onder meer in het ASKO ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest, het Randstedelijke Begeleidingsorkest en was 10 jaar trompettist in het dames jazzorkest ‘Dame Blanche’. Al die tijd was en is zij ook verbonden als trompetdocent aan verschillende muziekvereningen.

Als dirigent is Truus werkzaam geweest bij onder meer DES Hoogvliet, Mastlands Fanfare Westmaas, Harmonie Constantia Etten-Leur, Harpe Davids Ridderkerk (Ere-dirigent), Vooruit Oude Tonge, Harmonie Oefening Standaarddaarbuiten, Harmonie Barendrecht, Volharding Rhoon en de daarbij behorende jeugdorkesten.

Truus is dirigent van het Amusementsorkest en van OBK Junior, en verzorgt de koperlessen (trompet, trombone, euphonium) bij onder meer OBK Pernis.

Marcel Rietdijk
Onze slagwerkdocent is Marcel Rietdijk. Hij vertelt over zichzelf en zijn liefde voor muziek:

“Uw zoontje heeft een uitzonderlijk gevoel voor ritme”! Ik vond het fantastisch deze woorden terug te lezen in mijn oude schoolrapport. Het waren de woorden van de juffrouw van de kleuterschool in Vlaardingen gericht aan mijn ouders.

Met Sinterklaas in datzelfde jaar kreeg ik van hen een oranje plastic gitaartje van nog geen 25 gulden. Gitaar stemmen kon ik nog niet, maar experimenteren des te meer.

Op gehoor ging ik bekende melodietjes uitzoeken en al snel was een simpel gitaartje niet genoeg. Ik vroeg mijn ouders om een melodica, een soort opblaasbare minipiano. Jaren daarna volgde een gitaarupgrade. Van akoestisch opeens een elektrische gitaar met een versterker erbij. Ik wenste mijn buren veel sterkte! Daarnaast kreeg ik ook nog eens een dubbeldeck cassetterecorder. Mijn studio was geboren.

‘Careless Whisper’, een nummer van George Michael uit 1981, vond ik geweldig, dus besloot ik daar mijn eigen versie van te maken. Uit de keukenla van mijn moeder leende ik twee pollepels en met een paar pakken ‘Sunil afwasmiddel’ en potten appelstroop van ‘De Zeeuwse boerin’ fabriceerde ik mijn eerste drumstel. Hup, op de ene cassette nam ik drumpartij op. Daarna dezelfde cassette in de afspeelkant en tegelijk op een tweede cassette de baspartij erbij. Hierbij had ik mijn laagstklinkende gitaarsnaren een octaaf lager gezet. Met de melodica de saxofoonpartij. Trots als een pauw was ik op het eindresultaat.

Niet kon ik destijds vermoeden dat daar de basis zou liggen voor mijn huidige werkzaamheden als muziekdocent binnen mijn eigen muziekschool Mars & Dee Music Productions en sinds september 2022 ook bij OBK Pernis.

Met name de werkzaamheden binnen OBK Pernis vind ik een bijzondere muzikale toevoeging, omdat ik hierbij echt uit mijn comfortzone moest treden. Mijn expertise lag bij lichte muziek, zoals pop en rock! Ik had niets, maar dan ook niets met tamboers en fanfare. Althans, dat was het idee wat ik had toen ik had besloten met OBK Pernis in zee te gaan.

Niets bleek minder waar! Prachtige arrangementen, filmmuziek! Ik heb het reuze naar mijn zin bij de afdeling slagwerk waarbij ik een aantal slagwerk-leerlingen onder mijn hoede heb. De één zijn interesse ligt bij het bespelen van verschillende slag-instrumenten, zoals klokkenspel, cymbals, clave en xylofoon. De ander richt zich vooral op het bespelen van de pauken, terwijl weer een ander het meeste plezier beleeft achter het drumstel.

Als ik dan toch antwoord moet geven aan wat het mooiste is aan muziek. Wel, het mooiste aan muziek is dat je er zowel van kan genieten wanneer je ernaar luistert als wanneer je het zelf speelt. Van pop, rock tot fanfare! Ik kan niet zonder!