9 oktober 2020

Samenvoeging orkesten muziekvereniging OBK Pernis.

Vrijdag 9 oktober 2020 hebben wij als bestuur van Oefening Baart Kunst tijdens een algemene ledenvergadering medegedeeld aan de leden dat de malletband bij het amusementsorkest gevoegd zal worden. Wij hebben deze keuze moeten maken omdat de vereniging het niet langer kan permitteren om twee dirigenten en orkesten te financieren.

Vanzelfsprekend is dit geen gemakkelijke keuze geweest. De malletband is een begrip op Pernis en heeft tientallen jaren op hoog niveau gemusiceerd. Diverse leden spelen al jaren bij dit orkest en steken al hun passie wekelijks in de repetitie en concerten. Toch hebben wij met pijn in ons hart en in het belang van de vereniging die al 118 jaar bestaat, deze keuze moeten maken. Door de twee orkesten samen te voegen tot een orkest, kunnen wij de toekomst van de vereniging garanderen en zal OBK een grote bijdrage blijven leveren aan het verenigingsleven op Pernis.

Leerlingenorkest
De afgelopen jaren hebben wij vol ingezet op het werven en opleiden van nieuwe (jeugd) leden. Inmiddels heeft dit erin geresulteerd dat wij naast de individuele lessen, ook een leerlingenorkest hebben. Hierin worden jonge muziekkanten klaargestoomd om door te groeien naar het grote orkest.

Door de samenvoeging van de twee orkesten en de continuïteit van het werven van nieuwe leden, streven wij ernaar om nog jaren een toonaangevende vereniging te zijn voor en op Pernis.

Uiteraard willen wij u vragen om ons te (blijven) steunen. Dit kunt u doen door vriend te worden van OBK en jaarlijks een bijdrage over te maken naar onze vereniging. Voor meer informatie kunt u kijken op deze pagina of contact met ons opnemen via het contactformulier.

Muzikale groet,
Het bestuur van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Pernis