Home Informatie Algemeen Goed klinkende muziek
Goed klinkende muziek

OBK is een veelzijdige actieve muziekvereniging waar plezier in het maken van muziek, de smaak van ons publiek en muzikale groei centraal staan.

De vereniging bestaat uit drie orkesten:

  • Amusementsorkest - het swingende orkest in fanfarebezetting van de vereniging dat de lichte muziek als basis heeft. Dit orkest verzorgt regelmatig swingende concertoptredens.
  • Malletband - het orkest van gestemd en ongestemd slagwerk van de vereniging dat met een breed arsenaal aan slagwerkinstrumenten iedere muziekstijl kan vertolken. Dit orkest verzorgt regelmatig zeer gevarieerde concertoptredens.
  • Dweilorkest - het feestorkest van de verenging dat bestaat uit leden van het Amusementsorkest en leden van de Malletband. Dit orkest is een graag geziene gast voor de muzikale ondersteuning van feesten en partijen.

OBK acteert al sinds 1902 in de wereld van de amateurmuziek. Voortdurende modernisering van de orkesten heeft er voor gezorgd dat OBK ondanks de hoge leeftijd een muziekvereniging van deze tijd is, waar muzikanten het uitstekend naar hun zin hebben en waar het publiek bijzonder graag naar luistert.