Home Het nieuws Laatste nieuws OBK oud en stoffig?? Juist niet
OBK oud en stoffig?? Juist niet PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Marja Swijnenburg   
maandag, 04 april 2016 15:52

Al 114 jaar neemt muziekvereniging OBK een belangrijke plek in Pernis in,overigens niet alleen voor mensen die actief muziek maken bij de vereniging maar eigenlijk voor alle mensen in het dorp.

Hoe komt het dat OBK al langer dan een eeuw oud is, wat is dan de toverformule hiervoor?

Eigenlijk is dat heel simpel “De liefde voor muziek” en dan in de breedste zin van het woord. De meeste muzikanten zijn al langere tijd lid van OBK. Gek zijn op muziek, de sfeer en het familiegevoel is voor het bestaan van deze vereniging de motor.

Daarnaast deelt OBK die liefde voor de muziek graag met de Pernisser bevolking. Denk daarbij maar aan de concerten met Koningsdag en het muziekfestival dat al jaren gehouden wordt. Maar ook het met elkaar herdenken van de oorlogsslachtoffers op 4 mei,de jaarlijkse uitvoeringen en de kerstconcerten zijn momenten waarop OBK en de inwoners uit Pernis elkaar ontmoeten.

Buiten Pernis worden ook regelmatig optredens verzorgd in diverse verzorgings- en verpleeghuizen. Er wordt dan een middag of avondvullend programma gebracht. En tijdens de carnaval, Sinterklaas of Kerst is het voor de muzikanten van OBK een drukke tijd, zowel binnen als buiten het dorp.

Op dit moment wordt er druk met de scholen overlegd om te kijken of er een leuk leer programma opgesteld kan worden om kinderen te laten zien, horen en voelen wat muziek met je kan doen. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die muziek maken zich beter kunnen concentreren en zich op diverse vlakken beter ontwikkelen dan kinderen die geen muziek maken. Daar wil OBK graag hun steentje aan bijdragen.

OBK is dus al 114 jaar een muziekverening en u leest dat het allerminst een stoffige vereniging is.

Helaas heeft muziekverening OBK al jaren te kampen met lagere of afgeschafte subsidies als gevolg van bezuinigingen op het culturele vlak. Veel instanties waar OBK regelmatig een concert of optreden mocht verzorgen, moeten bezuinigen en daardoor kunnen daar geen optredens meer gegeven worden. Dit zorgt er helaas voor dat de inkomsten van OBK sterk zijn verminderd.

Draagt u muziekvereniging OBK een warm hart toe, dan is er de mogelijkheid om voor €12,50 per jaar donateur te worden. Wanneer u uw bijdrage zelf wilt bepalen kan dat ook, u kunt dan lid worden van de vriendenkring van OBK. Als tegenprestatie krijgt u 2 vrijkaarten voor de jaarlijkse uitvoering en houden we u op de hoogte van allerlei ontwikkelingen welke met OBK te maken hebben.

Als u met uw bedrijf muziekvereniging OBK voor de periode van een jaar wilt sponsoren dan vinden wij dat natuurlijk fantastisch! Als tegensprestatie bent u van harte uitgenodigd met 2 personen bij de jaarlijkse uitvoering en zal er tijdens optredens, publicaties in kranten, website en Facebook reclame voor uw bedrijf gemaakt worden.

Heeft u vragen of opmerkingen, wilt u meer informatie? Neem eens een kijkje op:www.obkpernis.nl,of neem contact op via mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Ook zijn we te volgen op Facebook onder: OBK Pernis.

Hopelijk mogen we elkaar een keer zien tijdens één van onze optredens.

Muzikale groeten,
Leden en Bestuur van Muziekvereniging OBK

Laatst aangepast op maandag, 04 april 2016 15:59